Een addertje in het gras.

Gisteren was het hier eindelijk weer eens goed droog en kon er weer eens gras gemaaid worden. Ik loop altijd van de buitenste rand van het grasveld, in rondjes naar binnen en op een gegeven moment liep ik naast een stuk waar ik wat vreemds op het kort gemaaide gras zag liggen. Ik liet de hendel van de maaier los om te kijken wat het nou was. Eerst dacht ik een grote regenworm te zien maar na een por met 2015-06-05 Hazelwormeen gestrekt been en een hele dikke laars aan, had ik al zo’n vermoeden dat dit waarschijnlijk geen worm was maar een soort adder. Dood was ‘het’ in ieder geval wel. Ik heb het beest eerst weggerold met mijn voet en later is hij in de groen-afvalbak verdwenen. Dat ging na het gestrekte been, met een gestrekte arm met een dikke handschoen aan trouwens.

Gisteravond ben ik toch even gaan zoeken op internet wat het geweest zou kunnen zijn, en kwam ik bij de foto links uit. (afbeelding komt van www.clubdumorvan.com) Het bleek een Anguis Fragilis geweest te zijn, oftewel een hazelworm. Maar de hele gebeurtenis van de middag, deed mij ook aan een gebeurtenis tijdens een van onze vakanties in Denemarken denken.

Het was in de zomer van 2006 en we hadden weer een schitterend huis, midden in de duinen langs de Noordzeekust. Om precies te zijn, verbleven we in Klegod. Het was prachtig weer maar die middag keken we naar een wedstrijd van het WK-voetbal. Jelka zal ongetwijfeld ergens binnen gelegen hebben bij ons, en Jurek was buiten aan het scharrelen. Op een gegeven moment hoorden we een merkwaardig blafje van buiten komen wat direct gevolgd werd door meer van die merkwaardige blafjes. Ik stond op om even buiten te kijken wat er gaande was en zag dat Jurek niet meer op of bij het terras achter het huis was. Afgaand op het geluid, trof ik hem achter in de openstaande auto, die stond te luchten nadat de honden daar zeiknat in vervoerd waren na een strandwandeling. Jurek zat dicht tegen het schot gedrukt en hij had ook niet veel trek om de auto te verlaten, zelfs niet om naar de uitgang te kijken waar hij de auto zou moeten verlaten.

Ik liep terug om een riem te pakken om Jurek uit de auto te halen. Aankomend op het terras. had Jelka inmiddels ook een ontdekking gedaan. In het grind, tegen een muur van het huis aan, lag een boze slang. Later wisten we dat het een adder geweest is. Aangezien ik echt de rillingen krijg van dit soort gladde en snelle beesten, riep ik mijn lief erbij om het enge beest weg te halen. Ondertussen moest natuurlijk wel het fototoestel gepakt worden, om deze gebeurtenis vast te leggen. Dirk vond een schep bij het huis en de slang kreeg een mooie nieuwe plek, ergens in de duinen. Gelukkig hebben we hem niet meer terug gezien.

Denkend dus aan deze gebeurtenis, ben ik op zoek gegaan naar de foto van de adder maar daar trof ik eigenlijk zulke leuke en mooie vakantiekiekjes aan, dat ik besloot er een paar met jullie te delen.

Het was dus 2006. Jurek en Jelka nog in de bloei van hun leven en vaak aan het spelen en donderjagen met elkaar.

Post Tagged with , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !