Samica

Samica

Stamboom

Foto's

Samicafoto10Onze derde, en momenteel enige Tatra is Samica, zij is geboren op 23 augustus 2008. Samica is van jongs af aan al dol op knuffelen,  ligt graag deels op je, of tegen je aan en wordt ontzettend graag de liefste en belangrijkste gevonden. Het is een ontzettend lieve hond.

Ten tijde dat we nog drie Tatra’s hadden, deed ze totaal geen zichtbare pogingen om hoger in de rangorde te komen. Dat was voor ons fijn want mede doordat alles duidelijk was, heerste er altijd rust in de roedel.

Samica is eigenlijk zoals een Tatra behoort te zijn. Goed waaks, beschermend, terughoudend ten opzichte van vreemden, gewoon alles in de juiste proporties. Als ze je eenmaal kent, dan ben je voor haar een vriend voor het leven en als je bij ons logeert, wordt je ’s morgens begroet alsof ze je jaren niet gezien heeft. Ze is ook eindelijk de hond waar lang mee gewandeld kan worden. Los of aan de riem, het maakt haar niet uit. Ze loopt altijd met je mee en blijft dat gedurende de wandeling ook goed doen. Een plek waar ze lekker rustig kan snuffelen weet ze ook goed te waarderen.

Met haar had ik de hoop ooit een nestje te fokken maar in eerste instantie viel dat al in het water omdat ze twee kiezen mist. Daar was op zich nog wel over heen te komen door op zoek te gaan naar reuen die wel een compleet gebit hebben en hun voorouders ook. Op 1½ jarige leeftijd bleek dat ze een lichte vorm van patella luxatie in beide knieën heeft en met dit gegeven, werden de fokambities overboord gegooid.

Sammy is er niet minder geliefd door. Ze is voor ons echt een hond uit duizenden en we willen haar voorlopig nog voor geen goud missen.

error: Content is protected !