Op pupbezoek bij kennel Bialy Towarzysz

Op 20 juli werd in Nijverdal bij Dick en Marianne Middelkamp het eerste nestje pups geboren van kennel ‘Bialy Towarzysz’. De moeder van dit nest is Nura en de vader is de Poolse reu Gordon.
Omdat ik in september toch enkele dagen in Nederland was vanwege de clubmatch, kon ik net zo goed even op bezoek gaan. Puppyknuffelen is altijd leuk en het kon nog net voordat de pups zouden uitvliegen.

We (want Dora was er ook) werden hartelijk ontvangen met koffie en een echte Hollandse tompouce. Nadat we deze versnaperingen op hadden, was het hoog tijd om dat te doen waar we voor kwamen, namelijk pups kijken en knuffelen.
Het was prachtig weer, dus de pups waren buiten waar ze een groot stuk van de tuin voor hunzelf ter beschikking hadden. Er was een grote overkapping bij, zodat ze droog konden blijven bij nat weer en Dick was heel creatief geweest met een hekwerk van gaas, zodat planten en aarde netjes op hun plaats bleven staan en liggen.
In eerste instantie lagen de pups nog even uit te buiken en te slapen na hun maaltijd maar met alweer visite in hun buitenverblijf, waren ze snel wakker. Wat is er ook leuker dan aan broekspijpen te hangen, te trekken aan de camerariem en te happen in een paar schoenen en eentje was wel heel enthousiast want er werd zelfs aan mijn haren getrokken toen ik op de grond zat.

Alle pups zagen er prima uit, het was een heel homogeen nest. Dat wil zeggen dat alle pups ongeveer hetzelfde gebouwd waren, de vachtjes allemaal gelijk van structuur en kleur en er zat bijna geen verschil tussen de hoofdjes. Als vreemdeling tussen de pups, was de enige onderscheiding de kleur van het bandje. De pups waren lekker baldadig en heel vrolijk en vrij van karakter. Ook moeder Nura zag er nog prima uit na acht weken zeven pups verzorgen en zogen. Na ongeveer drie kwartier keerde rust terug. De pups zochten elkaar weer op om op een hoopje te gaan slapen. Tijd voor ons om weer terug naar binnen te gaan, waar Marianne ons verraste met een warme maaltijd die zij ondertussen bereidt had.
Na het eten was het weer tijd om te gaan.

Dick en Marianne, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en de lekkere maaltijd. Hopelijk zijn jullie inmiddels een beetje bekomen van dit leuke puppyavontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !